Installatie - Monoblock Airconditioners zonder buitenunit
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Monoblock airco's zijn op zich heel eenvoudig te installeren. Het woord "installeren" is feitelijk niet eens van toepassing: "monteren" zou een betere omschrijving zijn. 

Tek. buis door muur klein

Een handige "Doe-Het-Zelver" kan dit in principe, alhoewel goed gereedschap wel een vereiste is! Het meeste werk is namelijk het boren van de benodige gaten door de (buiten-)muur! Afhankelijk van welk type monoblock airco u kiest, is dit Ø162 mm of Ø202 mm doorsnede. Of uw muren nu van hout, steen of beton zijn, een geschikte boor daarvoor is overal te huur bij gereedschapverhuurbedrijven of bouwmarkten. Echter, in geval van betonnen muren raden wij u echt aan om een professioneel boorbedrijf in te huren!

Alle monoblock modellen worden verder compleet geleverd, dat wil zeggen: inclusief montagemal, ophangbeugel, buismateriaal en buitenroosters. Middels de montagemal weet u precies waar de gaten dient te komen. En de monoblock airco's zijn "plug & play". Dus u hoeft geen koudemiddel (R410A, R32) toe te voegen of af te vullen! Als het apparaat eenmaal hangt: stekker in het stopcontact en "koelen maar" !

Mocht u de montage toch liever uitbesteden, dan kan dit in principe bij elke installateur of klussenbedrijf bij u in de buurt. Op uw verzoek kunnen wij u helpen een geschikt bedrijf te vinden voor de montage. De montage/installatie van een monoblock airco vereist geen speciale STEK-installateur. Maar het mag uiteraard wel. Heeft u verdere vragen? Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gerust! Of neem contact op via ons contactformulier