Duurzaam - Monoblock Airconditioners zonder buitenunit
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In vrijwel al onze monoblock airco's wordt tegenwoordig het koudemiddel R32 toegepast, als opvolger van R410a. Dit koudemiddel is in overeenstemming met de Europese wet- en regelgeving omtrent milieuvraagstukken en heeft geen enkele negatieve invloed op de ozonlaag in onze atmosfeer. Echter, er zijn interessante ontwikkelingen, die we hier graag met u delen.

Milieu symbool met gloeilamp verkleind

Olimpia Splendid heeft in meerdere van haar modellen geregenereerd koudemiddel R410A toepast. Oftewel, koudemiddel uit oude apparaten, dat wordt vernieuwd en hergebruikt! Dit levert een sigfificante bijdrage aan de verlaging van het belasten van ons milieu. En dat zonder inboeten op de prestaties van deze monoblock airco's! 

Tevens zijn de eerste modellen gepresenteerd waarin R290 als koudemiddel is toegepast, iets waarvan "Europa" zegt dat dit pas verplicht wordt vanaf 2027! R290 is namelijk geen F-gas, maar propaan, wat nog minder belastend is. Zo is deze fabriek dus al z'n tijd ver vooruit. En dat is goed voor onze planeet!

Logo Ozon vriendelijk gas   CO2 picture