Duurzaam - Monoblock Airconditioners zonder buitenunit
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

In vrijwel al onze monoblock airco's wordt het koudemiddel R410A toegepast. Dit koudemiddel is in overeenstemming met de regels van het Kyoto verdrag (2006) en heeft geen enkele negatieve invloed op de ozonlaag in onze atmosfeer. Echter, er zijn interessante ontwikkelingen, die we hier graag met u delen.

Milieu symbool met gloeilamp verkleindOnze fabrikanten Zymbo, Olimpia Splendid en Innova zijn inmiddels aan het overgaan tot gebruik van het milieuvriendelijkere koudemiddel R32. De verwachting is dat in de loop van 2021 de meeste modellen met R32 zullen worden uitgerust.

Niet alleen is R32 fractioneeel minder belastend voor het milieu, naar verluidt is ook het rendement van dit koudemiddel beter dan de R410A. Nog beter nieuws is dat Olimpia Splendid in meerdere van haar modellen geregenereerd koudemiddel R410A toepast. Oftewel, koudemiddel uit oude apparaten, dat wordt vernieuwd en hergebruikt! Dit levert een sigfificante bijdrage aan de verlaging van het belasten van ons milieu. En dat zonder inboeten op de prestaties van deze monoblock airco's! 

Uiteraard, De ODP (Ozon Depletion Potential) van R410A is 0. En dat is natuurlijk goed voor onze planeet. R32 en het geregenereerde gas R410A zullen derhalve alleen maar nog minder belastend zijn. En dat is nog beter voor onze planeet! 

Logo Ozon vriendelijk gas   CO2 picture