Geluidsproductie - Monoblock Airconditioners zonder buitenunit
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Al onze monoblock airco's zijn geluidsarm. Zeker ook als men in ogenschouw neemt dat de compressor, die bij een splitsysteem in de buitenunit zit, is ingebouwd in het apparaat.

Slapende vrouw bij stille monoblock verkleindDat is een knap staaltje innovatief ontwerp en toegepaste techniek van de producenten, waar jarenlange ervaring aan vooraf is gegaan....

De monoblock airco's hebben aan de binnenzijde uiteraard een uitblaasmond, van waaruit de gekoelde lucht de ruimte in wordt geblazen. Afhankelijk van de ventilatiestand is dit blaasgeluid harder of zachter waar te nemen. Aan de buitenzijde (via de bijgeleverde roosters) worden ten behoeve van de compressor (via de aanzuigbuis) de koude buitenlucht aangezogen en (via de uitblaasbuis) warm weer naar buiten geblazen. Dus ook aan de buitenzijde dient rekening gehouden te worden met een uitblaasgeluid. Net zoals bijvoorbeeld in geval van een uitblaasmond van een afzuigkap in de keuken. Ter vergelijking: bij een airco split-systeem genereert de buitenunit, waar de compressor in is geplaatst, doorgaans een geluidsproductie die door veel mensen eveneens goed kan worden waargenomen en soms ook als hinderlijk wordt ervaren.  

Overigens is geluid een heel persoonlijke, dus subjectieve waarneming. Waar de ene mens "last" kan hebben van kleine geluidjes, slaapt bij wijze van spreken de andere mens "door kanonschoten heen". In de praktijk, bijvoorbeeld bij ons in de showroom, blijkt dat de meeste mensen de geluidsproductie van de meeste van onze modellen als "zeer acceptabel" kwalificeren. En de vele klanten die in de afgelopen 10 jaar een monoblock airco hebben ge├»nstalleerd, hebben bij ons nog geen meldingen gedaan van "slapeloze nachten". 

Voor uw eigen overtuiging: neem de proef op de som en maak een (vrijblijvende) afspraak in onze showroom! U kunt dan zelf ervaren welk model voor u het juiste apparaat is om u aangenaam te verkoelen.